Globalizácia ekonomického vývoja významne vplýva na súťažnú a obchodnú politiku - Zemanovičová, Daniela
Spoločné zasadanie výboru OECD pre konkurenciu a výboru pre obchodnú výmenu k pochopeniu mondializácie alebo globalizácie zo strany štátov a ich schopnosti reagovať na tieto nové prvky. Podstata a vplyvy mondializácie. Vznik silno konkurenčného systému v nadnárodnom rozsahu, potreba prispôsobiť sa mu hlavne v rozvíjajúcich sa ekonomikách a v ich vládach. Charakteristika mondializácie, liberalizácia a zmena zasahovania štátov. Väzby konkurenčnej a obchodnej politiky. Ochrana súťaže. Zbližovanie národných pravidiel súťažnej politiky.