Základní charakteristika světové politiky na začátku 90. let. - Holub, Alois
Charakteristika prebiehajúcej premeny svetového hospodárstva - analýza na začiatku 90-tych rokov. Koniec povojnovej etapy a formovanie novej etapy svetového hospodárstva. Rozbor súčasnej recesie svetového hospodárstva.