Otevřeme naše trhy střední a východní Evropě - Petersen, N.H
Vzťahy medzi Európskou úniou a krajinami strednej a východnej Európy. Oficiálny dánsky postoj vyjadrený ministrom zahraničia Dánskeho kráľovstva N.H. Petersenom. Problémy prístupu krajín strednej a východnej Európy na európske trhy. Zabezpečenie bezpečnosti a stability krajín strednej a východnej Európy. Zabezpečenie hosp. rastu týchto krajín. Rozšírenie Európskej únie o krajiny strednej a východnej Európy v budúcnosti.