Rok ochrany Európskej prírody
Rok 1995 je z iniciatívy Rady Európy Rokom ochrany prírody (European Nature Conservation Year - ENCY 1995). Zameranie kampane k roku ochrany európskej prírody. Koordinácie kampane Európskou Radou na jednotlivé krajiny Európy. Štyri princípy odporúčané pre národnú kampaň ENCY 1995 na podmienky Slovenska. Formy propagácie kampane ENCY 1995.