Zabezpečenie kontrolnej činnosti na úrovni orgánov miestnej štátnej správy po ich horizontálnej úrovni - Petrík, Gejza
Vytváranie podmienok na vybudovanie systému kontroly a zabezpečenie jeho fungovania po horizontálnej i vertikálnej línii. Rozsah kompetencií (pôsobnosti) orgánov miestnej štátnej správy. Prepojenie orgánov kontroly v kontrolnom systéme v SR.