Súčasné problémy reformy verejného sektora vo vyspelých krajinách - Nemec, J.
Základné príčiny reformových procesov vo vyspelých krajinách. Realizácia zásadných reformných krokov zameraných na priblíženie štátnej správy a verejných služieb občanovi. Vývojové tendencie verejného sektora v siedmich krajinách OECD. Zmeny cieľov, opatrení a metód riadenia verejného sektora v krajinách OECD. Bariéry napredovania reformy verejného sektora v krajinách OECD. Nástroje realizácie reformy vo verejnom sektore a formy politickej podpory reformným procesom vo vyspelých krajinách.