Poistenie a poisťovne - Čejková, Viktória
Poistenie, jeho úlohy a význam v trhovej ekonomike. Voľné trhové hospodárstvo v poisťovníctve. Poisťovne - môžu mať nasledujúce právne formy: štátny podnik, akciová spoločnosť, poisťovací spolok, obchodné zastupiteľstvá zahraničných poisťovní. Úlohy poisťovní. Zoznam poisťovateľov pôsobiacich v SR (stav k 15.2.1994).