Poisťovne vlani vyrovnávali straty výnosmi z iných podnikateľských aktivít - Chovan, Pavel
10 poisťovacích spoločností (oproti 1 v r.1990) a ich služby v SR, rast počtu pracovníkov v tejto sfére. Prijaté poistné a vyplatené náhrady v r.1993. Rast poistného o viac ako štvrtinu. Stagnácia životného poistenia. Ekonomická nevyrovnanosť jednotlivých druhov poistenia, rast škodovosti, náklady predstavovali 124,2 perc. prijatého poistného. Budúcnosť v kombinácii zákonného a komerčného poistenia.