Ekologický postup - najekonomickejší Dr. George J. Hyfantis z USA predpokladá nárast podnikania v oblasti životného prostredia - Hyfantis, G.J
Zlepšovanie životného prostredia vzhľadom na finančné a technologické možnosti. Ocenenie programu odpadového hospodárstva Ministerstva pre životné prostredie SR. Ekonomický aspekt odstraňovania skládok odpadu, stratégia pri jeho tvorbe. Efektívnosť a náklady. Moderné technológie (bezodpadové).