Ekonometrické problémy modelů racionálních očekávání - Hušek, Roman
Teória racionálnych očakávaní má dôležitú úlohu v klasickej makroekonómii, i v neokynesiánskom ekonomickom myslení. Chovanie ekonomických subjektov závisí na odhade budúcich hodnôt. Adaptívne očakávanie. Racionálne očakávanie. Riešenie modelov racionálnych očakávaní. Aplikácia racionálnych očakávaní v modele inflácie.