Zárobky v zdravotníctve sú aj podľa ministra T. Šagáta "absolútne neprijateľné" - Jurina, Ľ.
Vplyv kritickej finančnej situácie v zdravotníctve SR (zadlženosť, redukované platby štátu na zdravotné poistenie za neproduktívne osoby na jednu desatinu, nízka hodnota bodu) a jej odraz na odmeňovaní pracovníkov zdravotníctva. Porovnanie priemerných miezd s ČR (priemerné tarifné mzdy v r.1993 len 3 564 Sk, v ČR o 2 000 Kč vyššie). Stanovisko zdravotníckych odborov.