Od autoritatívneho k partnerskému riadeniu Ako vzdelávať manažérov v Slovenskej republike - Jemala, Ľubomír
Manažéri podnikov a firiem - rozhodujúci faktor efektívnosti slovenskej ekonomiky. Slovenské manažérske centrum (SMC), vzdelávacia inštitúcia so zahraničnou majetkovou účasťou, zabezpečuje prípravu riadiacich pracovníkov podnikateľskej sféry aj štátnej správy. Vrcholové vzdelávacie programy SMC: Master of Business Administration a Master of Public Administration. Zámery a aktivity SMC. Aktívna pomoc štátu pri vnútropodnikovom vzdelávaní. Obsahová náplň vzdelávania v súlade s požiadavkami na manažérov. Vlastnosti a orientácia manažérov.