Smerovanie vývoja strategického manažmentu - Papula, J.
V období transformácie našej ekonomiky, ako naliehavé vystupujú otázky formovania manažmentu podnikov. Vývoj teórie manažmentu k strategickému manažmentu. Transformácia doterajších poznatkov do našich podmienok. 3 vývojové etapy: dlhodobé plánovanie, strategické plánovanie, strategický manažment. Závislosť úspešnosti strategického manažmentu od manažérov podniku. Paradigma (-určitý spôsob "schematického" myslenia a správania manažérov podniku) v podnikovej kultúre.