Strategický zámer je posadnutosť víťazstvom na trhu Teória a prax nových postupov v riadení. 2 - Slávik, Štefan, 1955-
V súčasnej fáze vývoja strategické riadenie chápané ako strategické plánovanie založené na podrobnom skúmaní vonkajšieho a vnútorného prostredia firmy doplnené o kontrolu a hodnotenie stratégie. Prednosti a nedostatky strategického plánovania. Kodifikácia, elaborácia a konverzia strategického programovania. Dôvtipná konkurencia. Stratégia ako nesúlad medzi zdrojmi a cieľmi. Efektívne využitie zdrojov vedením podniku - päť spôsobov.