Hore Váhom, dole Váhom: od mora k moru Využije považský región svoje prednosti? - Lipianska, Ľudmila
Realizácia projektu Vážskej vodnej cesty, spájajúcej sever a juh Európy. Strategický význam Vážskej vodnej cesty. Budovanie jednotlivých prevádzok a vodných diel na úseku Komárno - Žilina v troch etapách s predpokladom ukončenia po roku 2000. Tri segmenty projektu - vodná cesta, vodné elektrárne a ekologické stavby. Atraktivita regiónu Považia. Perspektívy vytvárania zvláštnej hospodárskej zóny od Bratislavy až po Krakov.