Daň z příjmů právnických osob státních organizací a obcí ve sféře mistních rozpočtů. 1 - Lehkoživ, J.
Od r.1993 poplatníkmi dane z príjmov, podľa zákona ČNR č.586/1992 Sb. v znení nadväzujúcich zákonov, aj účtovné jednotky v sfére miestnych rozpočtov (rozpočtové a príspevkové organizácie, okresné úrady a obce). Predmet dane z príjmov: všetky výnosy (príjmy) z činnosti a z nakladania s celým majetkom. Hlavná a hospodárska činnosť. Základ dane. Účtovanie údajov potrebných pre stanovenie dane z príjmov, príjmy a výdavky.