Nesprivatizované pivovary strácajú svoje pozície na trhu Pivovary na Slovensku - Pástor, Ľ.
15 slovenských pivovarov v r.1993 vyrobilo takmer 4 mil hl piva, spotreba vyššia, dovoz hlavne z Čiech. Výroba a vývoz sladu. Konkurencia. Privatizácia priamymi predajmi. Dovozné kvóty susedných krajín, na Slovensku nie sú. Pokles výroby v štyroch z piatich nesprivatizovaných pivovarov. Vývoj produkcie slovenských pivovarov v r.1992-1993. Vývoz 1993.