Základní problémy ekonomiky kultury v současnosti Podíl veřejných financí v kultuře - Hamerníková, B.
1. Teoretické východiská ekonomickej analýzy kultúry. Ekonomický mechanizmus odvetvia kultúry v centrálne plánovanej a trhovej ekonomike (kultúra štátna a neštátna-súkromná, verejná, municipiálna). 2. Základné problémy ekonomiky kultúry v ČR v súčasnosti - deetatizácia, rozvoj súkromného sektora, nadácie. Vládna kultúrna politika. 3. Alternatívne spôsoby financovania kultúry a možnosti optimalizácie podielu verejných financií v neziskových organizáciách kultúry: vlastné príjmy, dotácie z verejných rozpočtov, donátorstvo, sponzorstvo, lotérie, daňové úľavy, nadácie. Údaje 1975-1994. Závery.