Síla morálky - Vácha, S.
Štruktúra spoločenských noriem a hodnôt v podniku - vplyv na vnútornú efektívnosť podniku, na účinnosť jeho riadenia, ovplyvňuje tiež vonkajšiu úspešnosť podniku. Dodržiavanie morálnych hodnôt - nositeľom je vrcholové vedenie podniku. Morálny kódex pracovníka.