Menšinové práva a národnostné problémy na Slovensku - Kusý, M.
Problematika etnických minorít v európskom regióne je úzko spojená s otázkou bezpečnosti štátu. Minority ako problém vonkajšej bezpečnosti štátu. Slovenské menšiny žijúce v zahraničí. Národnostné menšiny žijúce na Slovensku. Minority ako problém vnútornej bezpečnosti štátu. Návrhy na riešenie niektorých základných menšinových problémov na Slovensku.