Makroekonomická stránka systémových změn: poučení z české zkušenosti - Klaus, Václav
Prednáška predsedu vlády ČR, ktorú predniesol pri preberaní čestnej vedeckej hodnosti "Doctor honoris causa" (na VŠE v Prahe, 21.3.1994). Ekonomická transformácia českých zemí za 5-ročné obdobie. Makroekonomická stabilita ako predpoklad uskutočnenia inštitucionálnych zmien, úspechu hospodárskej politiky, udržania politického a sociálneho konsenzu. Je charakterizovaná trendom postupnej dezinflácie a pevnosťou nominálneho menového kurzu. Charakter zvolenej stabilizačnej politiky.