Příspěvek k jednoduché syntéze přístupů k ekonomické a prostorové analýze - Řezník, J.
Vyčlenenie priestorovej ekonómie z ekonomickej analýzy. Rozdielnosť a spojitosť priestorovej a ekonomickej analýzy. Modifikácia teoretických východísk modelov dokonalej konkurencie. Zmeny mobility zdrojov a veľkosť produktu. Regionálne zlyhanie trhu.