Humanizace práce - Hájek, Ladislav
Myšlienky a koncepcia humanizácie práce vznikali v západnej Európe začiatkom 70-tych rokov. Riešenie vážnych sociálnych dôsledkov a prudkého rozvoja techniky. Politika humanizácie práce - uskutočňovaná vo všetkých krajinách so sociálno-trhovou ekonomikou. Uplatňovanie metód humanizácie práce - preukázalo vysokú politickú, ekonomickú a sociálnu prospešnosť.