Systém oceňovania nehnuteľností v USA je dokonale prehľadný - Trubáček, M.
Dve skupiny znalcov: 1. oceňovanie priemyselných a iných výrobných komplexov, 2. oceňovanie objektov služieb a bývania. Kto môže byť znalcom - odhadcom majetku, vzdelávanie. Porovnávacia metóda oceňovania nehnuteľností najrozšírenejšou, jej filozofia a predpoklady. Výnosová metóda mapuje ekonomické efekty. Ako vybudovať takýto systém na Slovensku.