Racionalizace výdajové strany rozpočtu - Novák, M.
Problémy verejnej ekonomiky a verejných výdavkov pri transformácii českej ekonomiky. Analýza vývoja verejných výdavkov. Príčiny rastu podielu výdavkov štátneho rozpočtu, aj verejných výdavkov na HDP vo vyspelých krajinách, v ČSSR a ČSFR (v r.1971-1990). Východiskové podmienky transformácie rozpočtových výdavkov centrálne plánovanej ekonomiky (sociálne a výrobné pohodlie). Vývoj salda rozpočtov 1990-1992. Verejné výdavky v rámci transformácie. Riešenie rozpočtového napätia na výdavkovej strane. Funkčný programový prístup, aplikácia verejných výdavkových programov z oblasti trhu práce.