Aká bude daň z príjmov z literárnej a umeleckej činnosti od 1. januára 1993? - Piršelová, Dagmar
S účinnosťou od 1. januára 1993 dochádza k zmene v oblasti zdaňovania príjmov z literárnej a umeleckej činnosti. Zákon č.36/1965 Zb. o dani z príjmov z literárnej a umeleckej činnosti v znení neskorších predpisov ako aj vyhláška č.184/1968 Zb. strácajú platnosť a budú nahradené zákonom č.286/1992 Zb. o daniach z príjmov v znení zákona č. 626/1992 Zb. ktorý je spoločným univerzálnym zákonom pre zdaňovanie príjmov fyzických i právnických osôb. Vysvetlenie novej dane.