DPH - významný nástroj hospodárskej politiky - Husár, Jaroslav
Dane ako najvýznamnejší nástroj hospodárskej politiky vlády. Ich využívanie má byť výsledkom premyslenej stratégie a podrobných výpočtov. Dôsledky nepodloženej ekonomickej stratégie na postavenie občana. Možnosti ekonomickej teórie určiť pravdepodobný vývoj ekonomického systému. Zárukou jeho funkčnosti je dokonalá znalosť problematiky, prostredia a podmienok. Kolobeh príjmov a výdavkov.