Belgické bankovníctvo - Fendeková, Izabela
Bankový systém v Belgicku pozostáva z bánk, sporiteľní, verejných úverových inštitúcií a úverových hypotekárnych inštitúcií. Bankový systém dotvára centrálna banka - Belgická národná banka. Inštitúcia poverená dohľadom nad bankovou sférou - Commision Bancaire et Financiére. Popis činnosti jednotlivých úverových inštitúcií. Reprezentácia zahraničných bánk. Trendy v belgickom bankovom sektore: dešpecializácia, deregulácia, prechod od sprostredkovaného financovania k priamemu.