Faktoring. Moderní, ale již standardní metoda krytí úvěrových rizik a financování dodavatelů - Průšová, R.
Vznik a vývoj faktoringu. Základné druhy faktoringových dohôd. Priebeh faktoringu - na základe všeobecne zhrnutých postupov podľa zahraničných prameňov. Charakteristika prevádzania faktoringu v ČR 1. faktoringovou spoločnosťou TRANSFINANCE, a.s. Predpoklady pre aplikáciu vývozného faktoringu, jeho výhody. Hlavné úlohy Factor Chain International (medzinárodné združenie faktoringových spoločností, založené v roku 1968).