Svätopluk na pamätnej zlatej minci - Schlosser, Gabriel
Národná banka Slovenska vydáva t.r. pamätnú zlatú mincu s nominálnou hodnotou 5000 Sk. Námetom je 1100. výročie úmrtia veľkomoravského panovníka Svätopluka. Víťazný návrh akad. sochára V. Pohanku vyrazí Štátna mincovňa Kremnica.