Cenné papíry - Jaroš, P.
Cenný papier - peňažná pohľadávka alebo majetkový nárok vlastníka voči tomu, kto cenný papier vystavil. Základné druhy cenných papierov: obligácie, akcie, zástavné (hypotekárne) listy, pokladničné poukážky, depozitné certifikáty, zmenky, vkladové listy, podielové listy. Obchody s cennými papierami. Peňažné burzy sa delia na: burzy cenných papierov, termínové finančné burzy, opčné burzy.