Emise státních dluhopisů - Budík, Jan
Aj v prípade, že štátny rozpočet je vyrovnaný, môže nastať nutnosť vypožičiavať si - emisie cenných papierov, napr. štátne dlhopisy. Príklady z Veľkej Británie a USA. Vývoj v ČR. 1. emisia štátnych dlhopisov: štátne pokladničné poukážky, päťpercentné štátne dlhopisy. Dlhopisy na krytie nákladov komplexnej bytovej výstavby. Krytie schodku štátneho rozpočtu roku 1991. 2. a 3. emisia štátnych dlhopisov.