Ke sporům o roli a pojetí hospodářské politiky - Šulc, Zdislav
Úloha štátu v ekonomike. Spor o mieru a spôsob jeho zasahovania do ekonomiky. 2 postoje k tomuto sporu: monetarizmus a keynesizmus. Rozdiel medzi systémovou a regulatívnou hospodárskou politikou. Spor o potrebnosť stabilizačnej politiky. Modiglianiho syntéza.