Prístupy k chápaniu transformačného procesu slovenskej ekonomiky - Klinec, I.
Transformácia slovenskej ekonomiky v užšom zmysle (na trhový mechanizmus) a širšom zmysle (na nový civilizačný stupeň rozvoja - informácie a znalosti ako hlavný zdroj spoločenského rozvoja). Transformácia neznamená automaticky zaradenie medzi priemyselne vyspelé krajiny. Prechod od industriálneho typu ekonomiky a spoločnosti na moderný informačný typ nie je zahrnutý v transformačnom manévri slovenskej ekonomiky. Odlišnosti od ekonomík vyspelých priemyselných krajín do r. 1989. Transformácia sektorovej štruktúry, otváranie sa svetu - podmienky.