Transformační pravidla: hypotéza dvou polštářů - Klaus, Václav
Systémová transformácia - od komunistickej totalitnej spoločnosti na systém politického pluralizmu a trhovej ekonomiky. Privatizácia - ako systémový transformačný krok - jej zvláštnosti. Realizácia kupónovej privatizácie.