Agrární struktura ve vyspělých ekonomikách - Divila, E.
Problematika štandardnosti agrárnej štruktúry v trhových ekonomikách. Faktory ovplyvňujúce relatívnu stabilitu agrárnej štruktúry vo vyspelých krajinách. Rodinné hospodárstvo - klasická forma poľnohospodárskeho podnikania. Rodinné roľnícke hospodárstvo - objekt štátnej ochrany. Problémy roľníckeho hospodárstva.