Agrární struktura ve vyspělých ekonomikách - Divila, E.
Dominantnosť rodinných roľníckych hospodárstiev v poľnohospodárstve vyspelých krajín. Ich schopnosť prispôsobiť sa zmeneným podmienkam. Tradičná forma prispôsobenia - "poľnohospodárstvo na čiastočný úväzok". Prispôsobovanie sa požiadavkám "ekonomie z rozsahu výroby". Úspory z rozsahu v dôsledku špecializácie podniku (farmy).