Makroekonomická situácia v niektorých štátoch sveta - Pitoňák, A.
Stav privatizácie a problémy s ňou súvisiace. Domáci agropotravinový trh a jeho usmerňovanie. Zahraničný obchod (úpadok v procese transformácie, výhľad, podpora, ochrana domáceho trhu). Dôchodková situácia v poľnohospodárstve.