Priority agrárneho programu - Pitoňák, A.
Súčasný stav slovenského poľnohospodárstva. Privatizácia štátneho sektora a transformácia poľnohospodárskych družstiev. Náprava ekonomického prostredia pre podnikanie v poľnohospodárstve. Oblasť ekonomických nástrojov - ceny, úverová politika, dane, subvenčná politika. Oblasť legislatívy - potreba prijatia nových zákonov, legislatívne úpravy a vykonávacie predpisy k existujúcim právnym normám. Oblasť zahraničnej výmeny. Informačný systém.