Marketingový informační systém podniku a marketingový výzkum - Kliková, D.
Rozhodovanie o budovaní marketingového informačného systému (MIS) a o spôsobe a rozsahu marketingového výskumu. Funkciou MIS je sledovať reakcie podniku na bežné, predvídané situácie na trhu, signalizovať zmeny vo vnútornom a vonkajšom okolí, nájsť vhodné odpovede a pripraviť návrhy na vhodné protiopatrenia. Funkcie marketingového výskumu, metodika, voľba vhodného typu výskumu. Základné typy údajov o situácii na trhu, o správaní zákazníkov, o postojoch.