Protimonopolný úrad zakročil proti kartelu cementárov - Nižňanský, P.
V septembri 1994 Protimonopolný úrad zakázal 7 slovenským výrobcom cementu plnenie kartelovej dohody, uložil finančné pokuty 19,96 mil Sk. Kartelové dohody už v r.1991 (rozdelenie slovenského trhu s cementom), písomné dôkazy a dôkazy z trhu. Skúsenosti SRN s riešením podobnej situácie na trhu s cementom.