Teorie efektivních trhů - Veselá, Jitka
Teória efektívnych trhov (Efficent Market Theory) - jeden zo základných smerov modernej finančnej ekonómie. Ucelená teória vznikla v 60 a 70-tych rokoch. Pojem efektívny trh. Vzťah trhových cien cenných papierov k ich štruktúre. Predpoklady pre zaistenie efektívnosti na trhu.