Zákon o ochrane hospodárskej súťaže pôsobí v prospech spotrebiteľa - Žitňanská, Lucia
8.7.1994 NR SR prijala nový zákon (nie novelu) o ochrane hospodárskej súťaže s účinnosťou od 1.8.1994 (nahradil zákon č.63/1991 Zb. v znení zákona č.495/1992 Zb.). Zmeny v oblasti vymedzenia účelu zákona, jeho pôsobnosti, vecnej stránky právnej úpravy, procesnoprávnych ustanovení. Konkurencia. Dohody proti súťaži. Koncentrácia namiesto fúzie. Protimonopolný úrad SR. Pokuty.