Dosiahnuté a žiadúce zmeny v zahraničnom obchode Slovenska - Bartl, Jaroslav
Základná teritoriálna a tovarová orientácia zahraničného obchodu Slovenska po r.1989, Európska únia prioritou. Stratégia pre r.1994 a 1995. Výsledky zahraničného obchodu za 1. polrok 1993. Rakúsko hlavný partner z EZVO, obchod s Japonskom, USA a SRN, s krajinami višegrádskej štvorky a bývalými krajinami ZSSR. Oživenie obchodu. Potreba rizikového kapitálu zo zahraničia. Výhody Slovenska pre zahraničných partnerov.