Devízová pozícia Slovenska sa neustále zlepšuje Devízové operácie - Matloň, Igor
Koncom júla 1994 devízové rezervy slovenského bankového sektora 2 289 mil. USD (NBS 1 153,1, komerčné banky 1 135,9). Obchody na medzibankovom devízovom trhu v SR jan.-jún 1994. Kurzový listok sa rodí na devízovom fixingu NBS. Dvojzložkový menový kôš. Devízový dealing, medzinárodný platobný styk. Devízové operácie na slovenskom trhu bez derivátov. SWIFT - Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications so sídlom v Bruseli. Prehľad možností financovania zahraničného obchodu (dodávateľské úvery, úvery na exportné pohľadávky, faktoring, zmenky, akreditívy, forfaiting).