Nerovnovážné modely devizového kurzu - Frait, Jan
Kurzové modely trhu aktív - rozšírenie monetárnej teórie na otvorenú ekonomiku. Rozlišujeme 3 modely: monetárny model - považovaný za rovnovážny model, Dornbuschov model a portfolio model - sú modely nerovnovážne.