Evropa - Séguin, P.
Súčasná situácia na európskom kontinente. Príčiny tejto situácie, príčiny blokovania európskej integrácie. Východiská z danej situácie: 1. politická Európa - princípy a inštitúcie (Európska únia, organizácia Veľkej Európy), 2. ekonomická Európa - znovudosiahnutie hospodárskeho rastu a zamestnanosti, otvorenie sa novým demokraciám.