Evropská integrace a česká politika - Plichta, Dušan
Nekonvenčný prístup autora článku k problematike európskej integrácie. Autor venuje pozornosť niekoľkým neprimeraným názorom verejnej mienky, nedorozumeniam a nesprávnym interpretáciám európskej integrácie, niekedy aj zo strany politikov a oznamovacích prostriedkov. Snaha o vytvorenie správneho pohľadu na problematiku európskej integrácie.