Vzťahy Európskej únie s krajinami Spoločenstva nezávislých štátov
Vývoj vzťahov Európskej únie s republikami bývalého ZSSR od r.1989, kedy bola podpísaná dohoda o obchode a hospodárskej spolupráci medzi ES a ZSSR, cez vznik nástupníckych štátov a SNŠ. Dohody EÚ s týmito štátmi, údaje o obchode od polovice r.1992 do polovice r.1993, obchodná bilancia. Európska pomoc, program Tacis, financovanie nenávratnými príspevkami. Úvery a investície EBRD.