Bankroty podnikov sú zatiaľ raritou Zákonodarcom sa vlani podarilo znovelizovať zákon tak, že pre firmy nemá zmysel navrhovať svojich dlžníkov do konkurzu - Beer, Gabriel
Na príklade východoslovenských podnikov, ktoré sú v konkurznom konaní, dokumentovaná nedokonalosť novely zákona o konkurze a vyrovnaní č.122/1993 Z.z.